Autostoel kopen

Autostoeltjes zijn er in alle soorten en maten. Welke autostoeltje kun je nou het beste kopen? Er zijn een aantal kenmerken en functionaliteiten die bepalend zijn bij het autostoel kopen. De leeftijd van je kleine en de manier van bevestiging in de auto zijn eigenlijk de belangrijkste factoren bij het kopen van een goede autostoel.

Keuze 1: de leeftijd van je kind

De keuze voor een autostoel hangt onder andere af van de leeftijd van je kleine. Zoek je een autostoel voor een baby, een autostoel voor een peuter of een kinderautostoel? Autostoeltjes worden vaak ingedeeld in groepen: groep 0+ voor baby’s, groep 1 voor peuters en groep 2/3 voor oudere kinderen. Er zijn ook autostoeltjes verkrijgbaar die voor meerdere leeftijdsgroepen geschikt zijn, zoals groep 0+/1 en groep 1/2/3. De groepenindeling helpt je al een stuk op weg bij het autostoel kopen.

Keuze 2: de manier van bevestigen

Een ander typisch kenmerk van een autostoeltje is de manier waarop je het zitje in de auto bevestigt. Ga je voor een autostoel met Isofix? Zo ja, dan kun je soms nog kiezen uit geïntegreerde Isofix-bevestigingshaken of een losse Isofix base waar je het autostoeltje op vastklikt. Of kies je voor een autostoel die je met de autogordel vastmaakt? Er zijn ook autostoelen te koop die je zowel met Isofix als met de autogordel kunt monteren. Ook deze keuze is belangrijk bij het kopen van een autostoel.

Andere keuzes bij het autostoel kopen

Er zijn ook een heleboel andere kenmerken die bepalend kunnen zijn bij het kopen van een autostoel. Wellicht ben je specifiek op zoek naar een autostoel die draaibaar is of die aan de nieuwe, strenge i-Size veiligheidsnorm voldoet. Zulke extra functionaliteiten maken een autostoeltje bijvoorbeeld comfortabeler voor je kind of makkelijker in gebruik. Bekijk de belangrijkste extra functies van autostoeltjes hieronder.

i-Size autostoel

i-Size autostoel

Wil je je kind veilig vervoeren in de auto? Kies dan voor een i-Size autostoel. Die voldoet namelijk aan de nieuwste, strenge i-Size (R129) norm. Bekijk hier wat i-Size precies betekent.

> Bekijk de beste i-Size autostoelen

Zitverhoger auto

Zitverhoger auto

Is je kind langer dan 1,25 meter en zwaarder dan 22 kilo? Dan kun je kiezen voor een zitverhoger. Zo vervoer je je kind veilig in de auto. Bekijk hier de beste zitverhogers van dit moment.

> Bekijk de beste zitverhogers

Draaibare autostoel

Draaibare autostoel

Een draaibare autostoel is heel handig als je je kind in en uit de auto wil tillen zonder dat je je rug wil (over)belasten. Bekijk hier de populairste draaibare autostoeltjes.

> Bekijk de beste draaibare autostoelen


 

Meegroei autostoel kopen

Meegroei autostoel

Meegroei autostoelen gaan langer mee dan gewone autostoelen. Je hoeft dus maar een keer een autostoel te kopen, die je vervolgens jarenlang kunt gebruiken. Fijn voor de portemonnee.

> Bekijk de beste meegroei autostoelen

Autobedje

Autobedje / reiswieg auto

Wil je een autostoel kopen voor je pasgeboren baby? Dan is een autobedje een goede keuze. In zo’n reiswieg voor in de auto kan je kindje namelijk plat liggen. Dat is wel zo comfortabel.

> Bekijk de beste autobedjes

top