Autostoelhoes

Autostoelhoes

Een autostoelhoes heeft heel veel voordelen. Zo bescherm je de autostoel bijvoorbeeld tegen viezigheid. Je kan een autostoelhoes namelijk gemakkelijk wassen. Bovendien creëer je in een mum van nieuwe tijd een nieuwe look voor je autostoel.

Voordelen van een autostoelhoes

Voordeel 1: makkelijk schoon te maken
Als jonge ouder ken je het probleem van vlekken in de bekleding van je autostoel. Je kindje kan bijvoorbeeld een keer spugen omdat het zich niet lekker voelt. Of je kindje is lekker aan het smullen van z’n boterham met chocopasta, waarvan de helft natuurlijk vakkundig verdwijnt in de autostoel. En wat denk je van warme dagen? Je kindje heeft het gauw warm, en zeker in een baby autostoel zal je kleine snel zweten. Door al die viezigheid ziet je autostoel er in korte tijd niet meer zo fris uit. De bekleding van autostoelen is doorgaans wel te verwijderen en te wassen in de wasmachine, maar dit gaat meestal niet zo gemakkelijk. Een autostoelhoes biedt uitkomst!

Voordeel 2: beter ademend
Een autostoelhoes ademt vaak beter dan de standaard (synthetische) bekleding van een autostoel, zeker als de hoes van badstof of puur katoen is gemaakt. Daardoor kan je kindje z’n warmte beter kwijt en blijft hij dus ook op de warmste dagen koel.

Voordeel 3: een frisse, vrolijke look
Het oog wil toch ook wat? Met een autostoelhoes verander je in een handomdraai de looks van je autostoeltje. Luipaardprint, een vrolijke ribstof of een stoer design: er is voor ieder wat wils.

Voor ieder autostoeltje een andere hoes

Autostoelhoezen worden gemaakt in alle soorten en maten. Van welk merk je autostoel ook is, er is bijna altijd wel een passende hoes te vinden. Soms maakt de autostoelfabrikant zelf losse hoezen bij de autostoeltjes, zoals Maxi-Cosi. Er zijn ook fabrikanten die zelf autostoelhoezen ontwerpen, voor ieder merk autostoeltje, zoals Ukje, Dooky, Meyco en Little Dutch. Die passen dus op ieder autostoeltje uit een bepaalde groep, bijvoorbeeld groep 0+ (voor baby’s). Controleer altijd zelf goed of de stoelhoes om jouw autostoeltje past.

Autostoelhoes kopen

Welke autostoelhoes bij jou past hangt af van een aantal dingen, zoals het soort autostoeltje. Smaken verschillen bovendien, dus het is heel persoonlijk welke autostoelhoes jij leuk vindt. Bij diverse webwinkels zijn er leuke autostoelhoezen te koop. Kijk maar eens bij bol.com of Babypark.

top